sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Sarma toimii!


Sarma aloittaa kesäisen toimintansa eloisana. Odotamme isolla innolla kesän työpajoja ja teatteriesityksiä, taidetorin paljoutta ja uusia jäseniä!

Kuluneen talven aikana osallistuimme Kalajoen Joulunavaukseen Plassin markkinapaikalla. Esittelimme ja myimme kojussamme paikallista ja lappilaista korutaidetta. Teimme myynnin yhteydessä kyselyä ohikulkijoilta ja asiakkailta kartoittaaksemme "jokamiehen" toiveita Plassin elävöittämiseksi. Samaisena päivänä aloitimme yhteistyön Anttiikkikahvila ja teehuone Siirin kanssa, josta koru- ja keramiikkaostoksia voi tehdä erinomaisen lounastauon yhteydessä. https://www.facebook.com/KahvilaSiiriHimmelin avajaisissa marraskuussa 2013.Joulunavaus Plassilla 2012.


Joulun alla osallistuimme myös Kalajoen Junkkareiden järjestämiin myyjäisiin hiihtomajalla, sekä Kokkolan Kosekin ( www.kosek.fi )Himmeli pop-up-myymälän tuotetarjonnan täydentämiseen. Kosek vei tuotteitamme nähtäväksi myös Helsingin matkamessuille tammikuussa. Jatkossa myyjäistoiminta tulee vakiintumaan. Joitakin yhteistyömyymälöitä on vireillä Hauhossa, Rovaniemellä ja Raumalla.

Ajatus Plassiin elävöittämisestä taidepiha-hankkeella innosti meitä jo yhdistyksen perustamisvaiheessa. Kalajoelta tunnetaan erityisesti Etelänkylään kuuluvat Hiekkasärkät kesäaktiviteetteineen, mutta yhtälailla näkemisen arvoisia ja kulttuurihistoriallisia kohteita löytyy muiltakin kyliltä. Ensimmäisenä kesänämme haluamme antaa jotain uutta ja jotain vanhaa puutalojen Plassille. Havulan kartano kiehtoo meitä historiallaan. Kohde on paikallisten keskuudessa saanut ajoittain myös pölyisen leiman. Siksi haluammekin tarjota laajalle yleisölle värikkään mutta kulttuurihistoriaa arvostavan kokonaisuuden, joka tekee kyseisestä museokohteesta helpostilähestyttävämmän.

Havulan pihapiirissä toimii kesäisin herkullisen tunnelmallinen Kahvila Siiri.

             Havula rakennettiin vuonna 1912 sahanjohtaja Oskari Santaholman ja rouva        
             Siiri Santaholman kodiksi. Nykyään Havula on Kalajoen kaupungin omistuksessa.               

Järjesämme kesän aikana Havulan kartanon pihassa erilaisia taide- ja käsityöpajoja, teatteriesityksiä, sekä kuvataidenäyttelyitä ja taidetorin. Pihassa tarjoilee herkkuja heinäkuun ajan vanha tuttu Kahvila Siiri.
( http://www.visitkalajoki.fi/fi/yritykset/kalajoki/havula#.UYaBMoXyWUk )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti