Havulan taidepiha

Sarman kesä 2018:

Kesäkuussa on taidepaja erityisryhmille. Ota yhteyttä ja kysy lisää. :)


TAPAHTUMAT:

Gallerian avajaiset la 9.6. klo 14.
Näyttelyn nimi: Saattaa olla satu
Sarmalaisten töitä esillä Havulan pihapiirin piharakennuksessa.

Havulan taidepiha-viikko:

Kaikki työpajat ovat osallistujille ilmaisia.
Kaikki työpajat järjestetään kello 12-15.


La 21.7.
Kukkopillit tekopäivä

Ke 25.7.
Grafiikan työpaja
Varjoteatteri työpaja

To 26.7.
Kukkopillit maalauspäivä
Pajupillit työpaja

Pe 27.7.
Yhteisötaide-paja

La 28.7.
Taiteilijaretriitti / avoin kaikille taiteilijoille
Varjoteatteri


La 28.7.:
MeWeArt yhteisötaidepaja Kajari-festarin alueella keskustassa

Heinäkuun lopulla näyttely siirretään Kalajoelta Ylivieskaan Myllykahvilaan.


Havulan taidepiha 2015 OHJELMAHavulan kartano on 1912 rakennettu jugendrakennus, joka on Kalajokivarressa sijaitsevan Vanhan Plassin yksi ehdottomasti näyttävimmistä puurakennuksista. Museoitu kartano esittelee paikallisen sahapoheetan Oskari Santaholman (1878 – 1956) aikaista porvariselämää kävijöilleen. Nykyisin Kalajoen kaupungin omistuksessa olevan museo tarjoaa edullisesti järjestettyjä esittelyitä kesäaikana säännölisesti, ja sesongin ulkopuolella tilauksesta.

Hauvlan pihassa sijaitsee myös vanha makasiini ja navetta, autotalli ja sauna. Piharakennuksissa toimii kesäisin paikallinen ja maakunnassakin herkuistaan kuulu Kahvila Siiri, Pentikin kesämyymälä, sekä Sarma - Kalajoen kyläkulttuuri ry Putiikkeineen, Taidegallerioineen sekä työpajoineen. Sarma ja kaupungin kulttuuritoimi järjestää myös yhteistyössä erilaisia musiikkitapahtumia sekä Havulan pihassa että sisätiloissa. Havulan kesän kruunaa kerran kesässä järjestettävät taidetuotepainotteiset Toripäivät, sekä Helena Petäistön emännöimä Teetä ja Puutaloja -keskutelutapahtuma.

Havulan taidepiha sai tapahtumia kokoavan ja elävöittävän alkunsa Sarman innoittamana kesällä 2013. Ensi kesänä jo kolmatta kertaa toteutuva Taidepiha on Keski-Pohjanmaan kulttuurirahaston avustama hanke. Yleisavustusta Sarma on saanut Kalajoen kaupungilta vuosina 2013 ja 2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti