keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Purematta nielty!

MENU-teatteriesitys Havulassa:  PUREMATTA NIELTYESITYS PLASSIN HAVULASSA
Ti 26.5.2015 klo 18
Liput: 10/8 €
Lippuvaraukset: 0503527193 (pe 15. 5. jälkeen) tai sarma.kalajoki@gmail.com
Kesto n. 75min
Ei sovellu alle 12-vuotiaille.
Työryhmä Mari Pitkänen & Elsa Lankinen
Tuotanto VAARA-kollektiivi
Vaara - Esittävän taiteen kollektiivi on Pohjoiseen perustettu vapaa ammattiteatteri, jonka juuret ovat Kajaanissa. Ryhmä on aloittanut toimintansa tammikuussa 2014. Vaaran jäseniin kuuluu 21 teatterin ja esittävän taiteen ammattilaista, joiden työhistoriassa on kajaanilaisen teatterikulttuurin väkevä kädenjälki.
Purematta Nielty kiertää toukokuussa Kajaanin lisäksi Rovaniemellä, Torniossa ja Taivalkoskella sekä Kalajoella. 


Jokainen tarvitsee ruokaa elääkseen. Me valitsemme syödä jotakin, joka päivä. Meidän hiilijalanjälkemme muodostuu kolmesta päätekijästä: asumisesta, liikkumisesta ja ruoasta. Median tarjottimelta pöytiimme pursuaa yltäkylläisesti lukemattomia erilaisia ruokaohjeita, -trendejä, -blogeja, -ohjelmia ja -kilpailuja, jopa ruokauskontoja. Lisäksi vallitsevat asenteet, sosiaaliset normit ja tottumukset saavat aikaan ristivedon, jossa on vaikea valita mitä syödä. Purematta Nielty on tutkimusmatka, joka on syntynyt tekijöiden loputtomista ruokakeskusteluista, tiedonjanosta, muutoksen tarpeesta, sekä halusta puhua ruoasta kiihkoilematta. Produktio haastaa tutkimaan ruokaan liittyviä eettisiä kysymyksiä ja toimii keskustelunavauksena aiheeseen. Esitykseen on kerätty materiaalia ravitsemisalanopiskelijoiden ja lukiolaisnuorten ryhmille suunnatuissa käsikirjoitustyöpajoissa.
Purematta nielty on muodoltaan menuteatteria, jossa jokainen yleisö valitsee kohtausten ruokalistasta itseään eniten kiinnostavat ruokalajit. Esitys tutkii teatterin uusia muotoja, jossa valta dramaturgiasta on jaettu katsojille. Purematta Nielty on oikea kattaus jokaiselle, jonka mielessä on häivähtänyt kysymys tämän hetkisestä ruokakulttuuristamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti